Om de ongeveer 180.000 studenten in de MRA in de anderhalvemetersamenleving veilig onderwijs te kunnen bieden, moesten de handen wel ineengeslagen worden. Om te voorkomen dat het te druk werd in het openbaar vervoer, is een landelijk corona-protocol gemaakt voor veilig reizen door studenten, zo veel mogelijk buiten de spits. Met een aantal universiteiten, hbo’s en mbo’s zijn in de zomer van 2020 maatwerkafspraken gemaakt met vervoerders NS, GVB en Connexxion en de gemeente Amsterdam. 

Samenwerken met onderwijsinstellingen

Met de ontstane samenwerking als startpunt willen we ook slim en flexibel reizen voor studenten zo veel mogelijk vasthouden. We zien dat een groeiend aantal onderwijsinstellingen nadenkt over blended learning; een combinatie van contactonderwijs en online onderwijs. We willen graag met onderwijsinstellingen het reisgedrag van studenten in kaart te brengen en nadenken over oplossingen die aansluiten op de praktijk. 

Samenwerken met het bedrijfsleven

Daarnaast brengen we werkgevers en onderwijsinstellingen met elkaar in contact. Want om het mobiliteitsprobleem op te lossen, is samenwerking tussen deze partijen essentieel. Hierbij bieden we begeleiding en webinars aan en mogelijkheden om kennis en ervaring te delen.